14 april 2018
15:15

Häljarps IF 2

Referat: IK Wormo Blå - Häljarps IF 2

Solen stod på himlen - i alla fall när matchen började, för att så småningom försvinna och sedan blev det riktigt kallt och rått. Typiskt väder för april. Pga väderomständigheterna fick vi premiären på konstgräset = stor 7-manna, vilket det nu inte ska vara mer för vår räkning. Häljarp förstod problemet och ställde upp på konceptet. Mer eller mindre alla killar på plats denna dag. Nya regler att hålla rätt på men domare Arbnora vet som vanligt vad hon gör :). Tre perioder a 20 minuter är det nya konceptet och det var egentligen bara att tuta och köra. Första målet från Wormos sida gjordes av Julius som mer eller mindre tog hela anfallet på sin vänsterkant. Vad som hände sedan var att under mestadels andra perioden (känns lite märkligt att skriva så i fotbollssammanhang.....) tittade killarna bara på boll. Häljarpsspelarna utnyttjade detta och det hände flera gånger att det stod fyra vita spelare - ensamma inne framför Otto. Det var alltså åtta fötter som kunde slå till ett inlägg - vilket häljarpsfötterna gjorde också, och innan vi visste ordet av, så stod det 1-5. Då kom domaren och sa att enligt nya regler för då det lag som ligger under med fyra mål, sätta in ytterligare en gubbe - lite intressant. Man ska inte räkna målen - men man räknar målen ändå för att sätta in en gubbe till....... Killarna fick välja - och sa ja. Detta var i slutet av andra perioden. Att ta in en spelare till ......blev......lite rörigt. När planen sedan blir ännu mindre, kommer det ju rent av att bli trångt :S..... vi får se om det är något vi gör om. Nåväl - snacket i paus om att man måste komma ihåg att markera gjorde i alla fall susen - och som vanligt piggnar laget till i slutet och reducerar resultatet!

Nåväl, flertalet anfall som var riktigt, riktigt bra! Vad killarna behöver är att tuffa till sig i närkamperna - vi har ett gäng riktigt snälla killar som springer lite artigt sidan om motståndaren :). När planerna nu kommer att smalnas av och minskas - blir det mer dribblingar och mer närkamper. Så det kommer vi att kunna träna framöver. Otto gjorde flertalet briljanta räddningar och applåderades i periodpaus. Edvin visar mer och mer att han också är att räkna med mellan stolparna - roligt att se alla som går in och ställer sig i mål. Flertalet som tyckte det var roligt att byta platser. NU KÖR VI KILLAR!